Spring til indhold

Beskyt mod solen

  Solafskærmning

  Mange mennesker i Danmark døjer med varmen om sommeren. De er måske tvunget til at sidde i en stor kontorbygning, hvor de store vinduer bare lader solens stråler bage ind. Indeklimaet bliver dårligt, fordi der er for varmt. Det bliver ubehageligt for mange af de ansatte at arbejde der. Der er brug, for de ansatte kan beskytte sig imod solen. Ikke kun på grund af deres helbred. Også fordi, når solen banker ind igennem en rude og sætter sine stråler på en skærm, så kan det rent faktisk være svært at se, hvad der vises på skærmen. Det kan gå ud over øjnene og fører ofte til hovedpine. Solafskærmning er derfor nødvendig.

  Masser af muligheder

  Det behøver ikke at være i form af kedelige, grå persienner, der trilles op og ned. Det kan være i form af gardiner, der er lavet af særlige materialer, der hverken støver eller tiltrækker bakterier og skidt. Det kan være i form af store rullegardiner, der bare lige sørger for at dæmme op for lyset uden at hele kontoret, bliver mørklagt. Det kan være i form af særlige gardiner, der nemt kan styres, så lysindfaldet kan reguleres. Det er alt sammen det, der betegnes som såkaldt indvendig solafskærmning.

  Lidt skygge hist og her på kontoret kan også være en fordel. Og det er det solafskærmning, handler om. Det handler ikke om, at kontoret ikke skal se solen. Det handler heller ikke om, at medarbejderne ikke kan tage en lille pause, hvor de bare nyder, at solens stråler rammer deres ansigt eller arme. Det handler om at skabe et godt arbejdsklima, hvor ingen får det ubehageligt.

  Fordelen ved fx at sætte persienner op er, at man faktisk kan åbne vinduerne, imens persiennerne er rullet ned – eller indstillet i en vinkel, så frisk luft kan komme ind i rummet. De kan måske lave lidt spektakel, men det er ikke meget. Og er de sat rigtigt op, så er der ikke fare for, at de falder ned. Det samme gælder naturligvis, hvis man sætter gardiner op.

  Godt for indeklimaet

  Bliver solens stråler et problem for nogle af medarbejderne, så skal der gøre noget ved det. Det er ikke en lille bagatel, som vi kan overse. Vores vigtigste aktiv er jo vores medarbejdere og et godt arbejdsklima. Så derfor er det en rigtig god idé at få en ekspert i solafskærmning på besøg, så I sammen kan kortlægge, hvilken form for gardiner der vil være bedst for jeres arbejdsplads. Det kan tænkes, at der skal anvendes forskellige former for solafskærmning. Det kommer jo lidt an på, om vinduerne rent faktisk kan åbnes eller ej. Det kommer an på, hvad der findes af ventilation.

  Det kommer naturligvis også an på, hvordan kontorerne er indrettet. Måske skal der bare en lille justering af møblementet til. Måske skal der laves specialsyede gardiner på grund af vinduernes størrelse. Alt det vil en ekspert kunne hjælpe jer med at finde ud af. Og få, det gjort nu. Helst på en dag, hvor solen skinner, men hvor den endnu ikke er så varm, at I alle er ved at segne af varme.