Spring til indhold

Bilferie – Kroatien eller Italien?

  Sidste sommer gjorde vi noget, som vi ikke har prøvet før. Vi tog på bilferie. Vi kørte til Tyskland og Frankrig. Vi – hele familien – var væk i 4 uger. Det var vidunderligt. Vi havde en følelse af frihed. Vi kunne køre derhen, hvor vi ville. Vi overnattede på små, vidunderlige kroer i Tyskland. Vi oplevede, hvor gæstfrie tyskerne faktisk er. Det var en stor overraskelse. Vi oplevede også den smukke natur dernede. I Frankrig var det lidt det samme. Her var der dog lidt større vanskeligheder på grund af sproget. Vi er ikke gode til fransk. Men det gik. Og vi boede i nogle skønne ferieboliger.

  Vinslot og camping

  Vi overnattede på et vinslot dernede. Og vi boede også på en campingplads. Vi troede sådan set, at det ville være et sted med en række, små bungalows, som vi skulle bo på, men det viste sig sådan set at være en camping plads. For mit vedkommende var det en meget grænseoverskridende oplevelse. Jeg har måske en snobbet holdning, men det her med at skulle tage mit brusebad om morgenen et sted, hvor måske 30 andre mennesker også tager brusebad, er ikke noget, jeg har prøvet før. Jeg lærte det, dog. Og jeg må sige, at jeg faktisk blev ret imponeret over, hvor venlige folk der er på campingferie, er overfor hinanden. Der er nogle uskrevne regler. Sådan noget med, at man viser stor tolerance, hvis et lille barn er ked af det og hyler højt. Eller at man som hundeejer sørger for at holde hunden på afstand af andre mennesker – og gøre rent efter den. Ja, det var faktisk en stor og rar oplevelse.

  Lyst til mere kør selv

  Og den oplevelse har faktisk givet mig blod på tanden. Jeg kunne faktisk godt tænke mig at komme på en lang campingferie igen til næste år, hvor vi måske kan rejse mere frit. Folk på campingpladser er venlige og vil gerne i kontakt med andre mennesker. De skjuler sig ikke bag en bog og en parasol ved en swimmingpool. De skaber venskaber. Gode venskaber.

  Så det er min plan, at vi, min familie og jeg skal på campingferie til næste år. Jeg er allerede ved at lægge planer: Det første er, hvor?

  Kroatien eller Gardasøen?

  Min ide siger: ”Camping Kroatien”. Jeg har hørt, at kysten der er meget smuk. Og det er tilstrækkeligt tæt på. Man kan faktisk godt køre derned i bil selv. Vi skal bare have et rigtig godt vejkort over Kroatien. På vejen hjem kan vi så tage nogle herlige dage i Italien. Jeg har altid drømt om at se Gardasøen. Måske bør jeg lige tjekke på nettet, hvad der findes: ”Camping Italien” giver alt for mange resultater. Så jeg kræver lidt mere af Google: ”Camping Gardasøen”. Og ja, naturligvis er der skønne campingpladser der også – og mange af dem har de fedeste badelande, som ungerne jo vil elske.

  Måske er det noget, jeg lige skal kigge lidt mere alvorligt på. Man skal vist nok bestille plads på de pladser. Og jeg kan sagtens forestille mig, at der er rift om dem. Billederne, jeg ser på nettet, viser jo, at der er utroligt smukt. Så der er garanteret også stor efterspørgsel. Tænker også at mange vil køre selv på for eksempel skiferie i år? Læste en artikel om det her.