Spring til indhold

De skrå brædder

  people in building under lights

  Drømmen om at stå på de skrå brædder er bestemt blevet vækket. Du er helt vild med at spille teater. Og det har du været lige siden du var helt lille og fik det prøvet, da din mor hev dig med til noget amatørteater, som hun selv var med i.
  Du elsker den der følelse af at få lys på ansigtet. Og du elsker det især, når I skal lave det sidste nummer, hvor I synger og danser, og hvor lysshowet blinker og publikum begynder at klappe i takt. Det er skønt at spille revy. Og det er skønt at være med til at få folk til at grine og græde. Drømmen er at blive skuespiller. Men du ved da også godt, at der er lang vej endnu. Du har meget at lære.

  Rigtig brug af røg og lys

  Sådan noget med at spille på instrumenter er du ved at komme godt efter. Og faktisk så er du også med i et band, som ofte giver koncerter nede i det lille lokale musikhus. Her får I lov til både at bruge musikhusets røgmaskine og lysshow når I skal spille. Og ja de højtalere, som musikhuset har, er bare supergode. Der er faktisk en ret god akustik. Det er højtaleren ovre på teatret dog ikke. Der kunne de godt trænge til fornyelse. Du har nævnt det for teaterets direktør – sådan på en blid måde. Sådan noget med at du viser interesse for direktørens job og lige for nævnt at der er problemer med den højtaler, der står i venstre side af scenen.

  Der skal være penge til det

  Direktøren svarer da også på alle dine spørgsmål med venlighed. Hun ved også godt, at hun skal se og finde pengene til nye højtalere. Men det bliver ikke til noget. Det undrer dig lidt. Du får oftest at vide, at det er fordi teatrets økonomi skranter. Ja, det vil du gerne tro på. Hvordan skal de mennesker, der sidder på bagerste række kunne høre, hvad skuespillerne siger, når højtaleren ikke dur? Du siger ikke noget. Men du beslutter dig for at gå på nettet for at finde en billig højtaler. Du åbner derfor din browser og skriver i søgefeltet: ”Højtaler – salg”. Du får en række forslag frem. Og du kan se, at der faktisk er en højtaler, der ligner den på teateret til forveksling. Den er ikke så dyr. Designet er det samme, men du får at vide i produktbeskrivelsen, at det er en nyere model.

  Det er ikke så slemt

  Du skriver adressen på shoppen, som har den højtaler til salg, ned på en lap papir og lægger den i din taske. Næste gang du skal til prøve på teatret, så vil du give den til direktøren, så hun kan se, hvor lidt der skal til, så hun kan få folk til at komme tilbage i teatret. Og du håber virkeligt, at hun vil bruge den og købe en højtaler. Du håber virkeligt, at det kun er en ny højtaler, der skal til, så teatrets økonomi kan blive vendt i en bedre retning. Fordi: Hvis teatret lukker, så er der en arbejdsplads mindre tilbage til kommende skuespillere.