Spring til indhold

Fejl og mangler

  Det har taget mig meget lang tid at få sat det hus i stand. Men nu er vi ved at nå i mål. Det er dejligt. Vi købte huset for 3 år siden og flyttede ind. Vi var glade og kvarteret, havde mange beboere som os. Småbørnsfamilier. Huset, vi købte, er et gammelt hus, og der var da også nogle ting, som skulle laves fuldkommen om. Fx så skulle vi rive en væg ned. Vi var i den forbindelse ikke opmærksomme på, at huset faktisk var angrebet af skimmelsvamp. Det var en forfærdelig historie. Håndværkerne, der kom for at rive væggen ned, gjorde os opmærksomme på det.

  Alt skal væk

  Vi fik at vide, at alt, hvad der er angrebet af skimmelsvamp i huset, skal væk. Det er farligt for helbredet. Så vi blev rodet ind i en lang sag. Ikke kun sådan rent bygningsmæssigt. Også juridisk. Det viste sig, at der var en del af husets fundament, der skulle skiftes. Hele gulvet skulle også lægges om. Og så væggen. Det blev en noget dyrere udgift end vi først havde regnet med. Men som forældre til to små børn, kunne vi ikke gøre andet end at tage endnu et stort lån, så vi kunne betale udgifterne.

  Fejl og mangler ved fast ejendom

  Da vi var nede i banken for at tale med rådgiveren om endnu et lån, kiggede han på os. Han spurgte, om vi vidste, hvad der gælder, når man opdager fejl og mangler ved fast ejendom. Som de uerfarne huskøbere vi var, måtte vi fortælle ham, at det gjorde vi faktisk ikke. Han rådede os derfor til at finde en god advokat i Herning. Det er nemlig husets tidligere ejer, der egentlig skal betale for jeres udgifter nu. Han har åbenbart ikke været helt åben om forskellige ting i huset, I har købt.

  Det var på den ene side en god nyhed: Vi skal ikke betale det hele selv. På den anden side var det også en dårlig nyhed. Vi skal måske til at trække tov i lang tid med en tidligere husejer – og det skal vi have fat i en advokat til at hjælpe os med. Ikke sjovt at tænke på, når man hellere vil nyde familielivet, have og huset og se børnene vokse op.

  Boligadvokaten

  Vi fandt en boligadvokat, som havde stor erfaring med lignende sager. Han var meget venlig og ville naturligvis gerne hjælpe os. Han fik fat i den tidligere ejer og hans forsikringsselskab. Vores eget forsikringsselskab var dog også forstående for vores behov for at få dækket nogle af udgifterne til udbedringerne af de ramte områder i huset. De var også villige til at tale direkte med den tidligere ejers forsikringsselskab.Man skal altid vælge fra toppen, når man skal have professionel hjælp!

  Der kom ligesom hold på al den kaos, som vi følte, vi var blevet kastet ud i. Og nu her efter 3 år er vi så ved at nå i mål med det hele. Huset er sikkert at bo i nu. Vi har fået afsluttet sagen mod den tidligere ejer. Det viste sig, at han faktisk godt var klar over skimmelsvampen, men at han ikke havde gjort sin ejendomsmægler og advokat opmærksom på det.