Spring til indhold

Fra angst til godt liv

  angst og depressive tanker

  Det var en dejlig søndagsfrokost hos din bror og hans familie. I sad ude på deres terrasse. Hun havde lavet de lækreste salater – og han grillede burgers til ungerne (og jer!). Brødet var hjemmebagt. I sludrede. Fik lidt rigeligt rosé. Hyggeligt. Rart. Rigtig sommer. Det bedste var dog, at I også fik talt om de lidt mere alvorlige ting i livet, imens ungerne legede. Det var især specielt dejligt at høre om metakognitiv terapi, som er den terapiform, din bror har været i. Han har fået det godt.

  Angsten er væk

  Er kommet af med den der angst, som næsten fik hele hans familie til at gå itu. De talte om skilsmisse på et tidspunkt. Men heldigvis har de fået løst et angstproblem, som var årsagen til skilsmissetankerne. Du kunne se, at de elsker hinanden højt. Og høre det på de smaskede kys!

  Du lærte også en del om forskellige øvelser til metakognitiv terapi, som både din bror og hans hustru har brugt. Det var faktisk meget spændende at høre, at det er muligt at lære at kontrollere tankerne, så de kan komme til et punkt, hvor de ikke vender ens verden helt op og ned. Især din bror har brugt øvelserne meget flittigt. Og de har virkeligt hjulpet ham. Det kunne du mærke. Og du var så glad for at se, at det går godt for ham. Han er ikke længere så forfærdeligt angst. Han har faktisk et helt normalt forhold til tanker om døden og livet.

  Færre bekymringer

  Der er ikke længere noget med, at han hele tiden bekymrer sig om, at et af hans børn omkommer i trafikken – eller at han selv dør. Han har naturligvis de samme bekymringer, som alle andre mennesker har – når det handler om død. Han har faktisk også formået at tage aktion på sine tanker: Han og hans hustru har lavet testamente. Og ja, de har en meget åben tankegang om alt det, som de aldrig ville tale om før. De taler om de problemer, som de havde, da de lod deres tanker få fri udfoldelse uden, at de turde tale om det. De taler om metakognitiv terapi, som har hjulpet dem. Og de er ikke det mindste i tvivl om, at denne terapiform er god for mange mennesker.

  Heypeople psykologerne i København

  De gav dig faktisk et lille kort med navn og kontaktoplysninger på en behandler, der er specialiseret i metakognitiv terapi i København. Du tog – lidt overrasket – imod det lille kort. Lagde det ind i din pung. Sagde da også tak for henvisningen. Det kunne jo godt være, at det er den form for terapi, som du lige præcist har brug for. Også selvom du ikke har så hårdt brug for terapi, som din bror havde. Men bare bevidstheden om, at du nu har et navn og kontaktoplysninger på en terapeut, der også tilbyder gruppeterapi og som vejleder i de konkrete øvelser til metakognitiv terapi, er betryggende. Du kan se øvelser her.

  Du kan se, at din bror og hans familie har det godt igen. Det er en ret stor omvæltning. En positiv udvikling.