Spring til indhold

Grækenland kalder

  houses, mykonos, greece

  Er der noget at sige til det? Det er jo et meget smukt land. Grækenland. Her er alt: Vild jungle. Høje bjerge med god sne om vinteren. Skisport er populært i Grækenland. Tro det eller ej. Jeg ved det bare. Så læg mærke til det, næste gang du ser en skihop konkurrence i fjernsynet: Ham, der har et efternavn, der ender på noget med …opoulos, er græker. Har lært at hoppe og stå på ski dernede. Det vidste du bare ikke. Du har altid forbundet Grækenland med strand, sol og ja, sex. Sådan er det slet ikke i virkeligheden.

  Rejser til Grækenalnd

  De rejser til Grækenland, som mange rejsebureauer tilbyder dig, skal du være ret kritiske overfor. Du skal ikke forkaste dem. En strandferie er skøn. Og mange rejser til Grækenland går netop ud på det: At give dig en skøn tid ved siden af en krystalklar, ren strand, hvor dine børn kan lege i timevis og, hvor du kan få en dukkert og se på blæksprutter eller fisk. Du tænker nok, at jeg sidder her og romantiserer rejserne til Grækenland. Det gør jeg slet ikke. Jeg ved godt, at i gamle dage, så kunne du købe charterrejser til Grækenland, som førte dig ned til kæmpestore hoteller i udkanten af Athen. Du fik muligheden for at smage moussakka og grøn salat med ost i.

  Spændende var det jo

  Det var spændende og lidt for meget med den der fede olivenolie i salaten. Men du lærte efterhånden, at livet i Grækenland er meget anderledes end i Danmark. Du lærte også mange charmerende mennesker at kende dernede. Og ja, på et tidspunkt besluttede du at købe et sommerhus dernede. Og i dag er det netop det, som du er allermest glad for: Du har en omgangskreds af græske venner. Du har et hus, som du kan bo i, når som helst, uden, at du volder problemer for andre mennesker. Og du har muligheden for at komme dertil når som helst, fordi du kan bruge de afbudsrejser, der sikrer at du kommer derned uden problemer. Og selvfølgelig kan du også selv lede efter billige rejser til Grækenland.

  Hvilke flybilletter til Grækenland er billigst?

  Men du ved også godt – ligesom jeg – at du er lidt doven. Det der med selv at finde billige flybilletter gider du bare ikke. Heldigvis er der mange portaler, som du kan bruge, når du vil til Grækenland. Du behøver ikke at lede specifikt efter rejser til Grækenland. Du kan godt nøjes med at lede efter de billige flybilletter. Men vær opmærksom.

  Sommetider finder du så billige billetter, at du slet ikke kan tro på det. Se efter. Måske er det billige flybilletter, der kræver, at du overnatter et eller andet mærkeligt sted. Og hvor billige er flybilletterne så? Du skal jo betale for hotelværelse og forplejning i et lille døgns tid. Ja, jeg minder dig bare om det, så du ikke begår alle de fejltagelser, som jeg selv har lavet i al den tid, hvor jeg var vild med at komme til Grækenland. Men jo, jeg finder stadig de billigste flybilletter dertil selv.