Spring til indhold

Hafjell i Norge

  Hafjell i Norge på ski

  Der er glæde i familien. Du har nemlig lige meddelt dem, at du har fået et klap på skulderen og en bonus for den gode indsats på arbejdet. Du har faktisk fået en ekstra månedsløn i gave. Det kom som en overraskelse. Det kom dog med en betingelse fra din arbejdsgiver: Du skal bruge pengene sammen med din familie. Du blev beordret til at tage fri i vinterferien til februar. Meddelelsen var klar: Du skal tage på ferie sammen med din familie – og her er penge til det. Du blev rørt, stolt og glad. Og nu er der så familieråd derhjemme. I skal beslutte, hvor I vil hen, når børnenes vinterferie sætter ind.

  Det bliver en skiferie

  Egentlig kunne du godt tænke dig at komme ned til sydens sol og lidt varmere vejr på det tidspunkt. Men vejret kan faktisk godt være dårligt i februar i Spanien eller Grækenland. Derfor lytter du nu til børnenes argumenter for, at I skal på skiferie i Norge. Dine børn har en helt klar idé om, hvor de vil hen. De har hørt kammerater tale om stedet. De vil gerne have, at I tager til Hafjell på skiferie. Jeres mellemste er hurtig til at finde et site, der viser, hvor smukt der er i Hafjell. Han hiver sin tablet frem og viser dig billeder af sneklædte landskaber, glade mennesker, der står på ski, og smukke hytter, I kan leje. Du tænker lidt. Tager tabletten fra ham for at læse lidt om stedet. Du kan se, at der er særlige områder for børn, hvor også din mindste kan få brugt noget af al sin energi i sneen og samtidigt lære at balancere på de der to smalle brædder. Du finder også ud af, at Hafjell faktisk skal være vært for Para-VM her i begyndelsen af det nye år.

  Slalom

  Det vækker din nysgerrighed. Du læser videre. Det viser sig, at stedet allerede har været vært for de olympiske vinterlege i 1994. Du kan svagt huske, at du ivrigt så med dengang. Du var betaget af slalom. Din interesse er vakt. Det er en god idé. Du kan jo se på billederne, som din mellemste viser dig, at du ikke behøver at komme til at mangle sol. Der vil ikke blive mangel på D-vitaminer.

  Para-VM 2022

  Hafjell lyder – og ser ud, som om at det er et rigtigt, godt sted. Du kigger over på din partner og din ældste. Din partner nikker stille. Siger ikke noget. Hun er sikkert ligeglad. Bare glad for, at I kan komme på ferie. Dit ældste barn trækker på skulderen. Hun er lige fyldt 14 og er en rigtige teenager. Ligeglad. Vil måske slet ikke med. Du tænker dig lidt om. Ser, at der er mulighed for, at hun kan lære at stå på snowboard. Du nævner det. Hun bliver interesseret og smiler lidt.

  Du giver tabletten tilbage til din mellemste. Du fortæller din familie, at du går ind til din egen computer og booker en rejse Hafjell til jer alle 5. Du synes, det vil være så cool at kunne fortælle kollegaerne om at have set stedet, hvor Para-VM 2022 blev afholdt.