Spring til indhold

Hjælp til bedstefar

  Min elskede bedstefar har været i vanskeligheder. Han faldt. Brækkede hoften. Og som vi siger her i landet: Enten skal du herfra det jordiske liv via et fald, eller et toiletbesøg! Han kom ikke herfra. Jeg ved – et eller andet sted dybt inde i mig selv – at det er hans ønske. Men han er også en stolt mand. Han hedder Jensen til efternavn. Og det er et stolt navn i Danmark! Han har derfor måttet finde sig i, at han skal flytte ind i en beskyttet bolig, hvor plejepersonale kan holde øje med ham – og hjælpe ham i hverdagen. Faktisk kan jeg mærke på ham, når jeg besøger ham, at han er glad for at bo i den lille lejlighed, som han har fået. Og han bruger en del timer i den Vela Tango 100 stol, som i den grad giver ham den sidde-stil, han har brug for.

  Nye venner

  Han taler meget om, at han har mødt en masse mennesker, der er lidt i den samme – eller en værre – situation, som han er i. Han er glad. Og jeg bliver så glad, når jeg ser, at han ikke længere tænker på at ende sit liv. Jeg bliver så glad, når jeg ser, at han faktisk har fundet på en masse ting, som han kan vil og kan. Sidst jeg var henne for at besøge ham, fortalte han mig, at han faktisk har fulgt nogle kurser i aerobics. Han er kommet i bedre form. Og det har givet ham lyst til at rejse. Det bekymrer mig lidt. Naturligvis vil jeg gerne have, at han rejser. At han oplever nye ting. Men hvordan kan jeg være sikker på, at han ikke kommer til skade?

  Sikre og flotte spadserestokke

  Han er jo ikke så stabil i sin balance. Og jeg har da også købt adskillige flotte spadserestokke til ham i de sidste måneder. Mest fordi han selv har sagt, at de hjælper ham til at holde sin balance. Men altså. Da jeg sidst så ham – i fredags – var han virkeligt glad. Han fortalte, at han har booket en rejse til Mallorca, og at han tager afsted om 3 uger. Han skal afsted sammen med en veninde, han har fået. Hun bor også i komplekset, hvor han bor. Hun har det faktisk værre, end han har det. Gigten har sat ind på hendes krop, og hun har brug for meget hjælp. Fx så fik hun for nylig installeret et af de her bidettoilletter, som virker.

  Min bedstefar taler meget om hende. Faktisk tror jeg, at han er forelsket i hende. Og er det ikke bare så smukt at tænke på? To ældre mennesker med store vanskeligheder i deres dagligliv finder ud af, at de vil ud at rejse sammen?

  Det er da bare smukt!

  Jeg synes, at det er vidunderligt at tænke på. Og jeg vil støtte dem i deres planer så godt, jeg kan. Jeg kan ikke finansiere deres ideer. Men jeg kan hjælpe dem, så de kommer afsted. Trygt og godt. Uden at de skal bekymre sig om, hvad andre tænker om dem. Derfor har jeg været ude på nettet og købe en terrængående kørestol fra Trekinetic ( https://dk.gloriamundicare.com/webshop/transport/korestol.html ), som er de bedste til dem, der gerne vil opholde sig i naturen. Den er beregnet til min bedstefar!