Spring til indhold

Værdsætte medarbejdere

  Det har virkeligt været en hård omgang for virksomhederne med den her Corona-krise. Det lader til, at vi er ved at komme ud af den. Men sårene, den har skabt, er dybe. Her i virksomheden har vi heldigvis ikke lidt store tab, sådan som mange andre har. Vi har heller ikke været nødt til at sende medarbejdere på lønkompensation. Vi har godt nok ikke så mange medarbejdere, og de fleste har kunnet håndtere deres jobs hjemmefra. De har brugt Zoom, Team og jeg ved ikke, hvilke andre platforme til at gennemføre deres møder med. Nye kontrakter har vi faktisk også fået. Vi må se, om det holder hele vejen igennem.

  Kæmpe indsats

  Vores medarbejdere har virkeligt gjort en stor indsats. Jeg håber, at de kan holde rytmen, også når de begynder at vende tilbage til kontoret. Jeg hører fra de fleste af dem, at de savner den daglige gang på kontoret, hvor de kan se og tale med hinanden direkte. Det forstår jeg godt. Jeg savner selv at se dem.

  Men da det ser ud til, at vi kommer ud af krisen uden de store skrammer, og ja, faktisk med et positivt perspektiv på fremtiden, så har jeg tænkt på, at det skyldes i meget høj grad, at medarbejderne er så, dedikerede til virksomheden.
  Og jeg vil gerne vise dem, at jeg værdsætter deres tro på, at vi kan. Hvordan gør jeg det, så de forstår, at det ikke bare er tomme ord, jeg siger til dem.

  Det er jo nemt at sende dem en mail, hvor jeg fortæller dem, at fremtiden ser god ud for firmaet, og at jeg er taknemlig overfor dem for den indsats, de har lavet? Den slags mails bliver der sikkert sendt en del ud af. En af mine konkurrenter (og private ven) fortalte, at han også ser lyst på fremtiden. Hun sagde, at hun havde sendt personliggjorte mails ud til alle sine medarbejdere.

  De skal altså forkæles

  Jeg vil nu godt gøre lidt mere end bare det. Min mand sagde forleden til mig, at han synes, jeg skulle sende dem et rigtigt brev. Du ved sådan et håndskrevet et, med konvolut og frimærke. Det gør det meget mere personligt.
  Det gav mig en idé, som jeg selv synes, er god. Jeg vil sende dem en gave. Én til hver. Det behøver ikke at være noget særligt dyrt. Men det skal helt sikkert ikke være en flaske vin i en gavekurv. Det minder for meget om firmajulegaver. Det sender jeg ikke ud i maj måned. Basta.

  Luksuriøse firmagaver er sagen

  Nej, de skal have noget personligt. Og det skal være noget, der matcher mit eget indtryk af den enkelte. Fx ved jeg, at én af mine medarbejdere er glad for at lave mad. Måske skal han have et par grydelapper og et forklæde. Jeg ved om en anden, at hun går meget op i design og brugskunst. Måske skal jeg finde et objekt, hun kan nyde at se på, når hun bruger det som papirvægt?

  Det vil tage lidt tid at finde de 15 gaver, jeg har brug for. Men jeg ved, at gaverne skal være produceret her i Danmark. Og der er jo et rigt udvalg af den slags firmagaver her: https://y-design.dk/firmagaver/