Spring til indhold

Billigt til Grækenland?

  I går kom jeg hjem fra arbejde. Jeg var træt og sulten. Køleskabet havde sådan set ikke noget spændende at byde på, så jeg forlangte af min mand, at han gik med mig ud at spise. Jeg ved, at han elsker at spise ude. Så efter at jeg havde taget et hurtigt bad, gik vi ned på den lokale. Det er en italiensk restaurant. Vi fik noget godt at spise, et glas vin, og så gik vi hjem igen. På vejen hjem talte vi om, at det kunne være dejligt at komme til Italien igen snart. Hjemme igen kiggede vi så i vores kalendere. Vi har jo begge to travlt til hverdag, og når vi får den her idé om, at vi vil ud og rejse sammen, så skal det planlægges i god tid. Fridagene skal koordineres med arbejdet. Vi fandt da også en uge lige lidt efter påske, hvor vi begge to kan tage fri.

  Billige rejser på nettet

  Derefter satte vi os ned for at lede efter billige rejser her https://www.rejsepriser.dk/billige-rejser/  med afgang i den uge. Vi startede sådan set med at lede efter rejser til Italien. Men på et tidspunkt sagde min mand, at egentlig godt kunne tænke sig, at vi også kiggede efter rejser til Grækenland. Han har det her med kultur og historie, som er hans store lidenskab. Og som han sagde: ”Jeg tror, du ved alt om Romerriget, så måske skulle vi se nærmere på hellenismen?”
  Jeg havde ikke tænkt på det før, men der er jo mange ting i vores civilisation, der stammer fra det gamle Grækenland. Af en eller anden grund, så forbinder jeg Grækenland med Zorba, ouzo, fetaost og strande med turkist vand. Gad vide, om man kan bade i Grækenland i slutningen af april måned?

  Græsk historie

  Vi kiggede lidt på nogle sites om Grækenland og dets historie. Den er temmelig broget, må jeg sige. Først belejret af makedonerne, så af romerne, og senere af tyrkerne. Og så af tyskerne. Og bagefter 2. verdenskrig var der borgerkrig og diktatur. I dag er der demokrati. Noget af en fortumlet historie. Det syntes jeg ligesom ikke, at jeg får at vide, når jeg kigger på rejser til Grækenland. Men det er en spændende historie. Og der er sikkert mange grunde til, at, så mange forskellige folkeslag og civilisationer har villet have fingrene i landet.

  Vi opdagede også, at man faktisk slet ikke skal til Athen, hvis man vil se og, opleve de levn efter de mange kulturer, som har præget landet. Nej, så skal man til Nordgrækenland. Ok, de har Akropolis nede i Athen, men det er så det. Oppe nordpå kan man åbenbart også opleve mange steder, hvor man ligefrem kan se, hvordan romerne levede, hvordan det byzantinske rige var, og hvordan tyrkerne levede. Ret spændende. Fx så vidste jeg ikke, at landets næststørste by, Thessaloniki, på et tidspunkt var befolket af 4 forskellige kulturers folkeslag: Grækere, tyrkere, bulgarer og jøder.

  Læsningen om landet fik os til at bestille en billig rejse til Korfu. Og vi glæder os rigtig meget til at komme afsted.