Spring til indhold

Østjysk flyttefirma

  Jeg glæder mig meget til de næste fire år. Vi skal bo i Grækenland. Nærmere betegnet i Thessaloniki. Min mand er bibliotekar og har fået en stilling på CEDEFOP*, og vi glæder os til at udforske den nordlige del af det herlige ferieland. Vi kender jo kun Grækenland fra de overturistede øer, såsom Santorini og Kreta. Det bliver noget af en udfordring. Vi har hørt, at byen er en stor universitetsby, så vi regner med, at det ikke kun er souvlaki og tzatziki. Måske lidt mere spændende, end vi forventer. Måske også lidt mere konservativ end vi egentlig bryder os om. I al fald bliver det meget spændende at bo i Grækenland i mange år. Og under alle omstændigheder, så bliver det endnu et af punkterne i min mands karriereplan, som bliver opfyldt.

  Jeg glæder mig

  Det, som jeg glæder mig mest til, er at møde andre danskere dernede. Hvis der er nogen. Jeg ved, at der er et lille konsulat. Det er delt med svenskerne og hollænderne. Og jeg ved, at der er en forholdsvis stor tysk minoritetsgruppe dernede, så mon ikke, der vil være nogle ligesindede som jeg, som jeg kan få til at vise mig byen og lære den at kende.

  Uhh, det bliver altså rigtigt spændende. Jeg har jo læst en del om byen. Den er rigtig gammel. Der er spor af hellenismen, Romerriget, Byzans, det osmanniske rige, og så er det efter sigende en pulserende moderne storby. Lidt større end København. Og på et tidspunkt har jeg læst, var den befolket af tyrkere, grækere, bulgarer og jøder. Jøderne er væk nu. Det er Hitlers skyld. Men der er stadig mange spor fra den jødiske befolkning i byen. Jeg synes bare, at det er så spændende, at der findes en ukendt by med historie, etnisk historie og mange udfordringer.

  Flyttefirma med opbevaring og det hele

  Men nok om mine tanker om, hvor spændende det bliver. Vi skal jo afsted om få uger. Og jeg skal have ordnet alt med udlejning af huset. Opbevaring af ting, som ikke skal følge med i lejen. Og jeg skal finde et flyttefirma i Østjylland, som kan varetage flytningen af de få ting, vi gerne vil have med os til Thessaloniki. Bl.a. et sofabord, som er et arvestykke fra min oldemor. Jeg håber lidt, at firmaet også kan tilbyde opbevaring. Vi kommer jo tilbage hertil på ferie. Og det kan sagtens tænkes, at vi finder ud af, at vi gerne vil have nogle af tingene, vi har til opmagasinering i Hobro med os tilbage til Thessaloniki.

  HMS hjælper os

  Det vil være ret praktisk, hvis det kan lade sig gøre, at vi kan tage nogle af tingene med os. Og billigere end at få det sendt med posten. Vi taler altså om småting. Hvis vi skal have flyttet møbler derned, så må firmaet gerne give os et tilbud på, hvor meget det vil koste, og hvor lang tid det vil tage. Løsningen på det hele fandt vi her: https://hmsdanmark.dk/

  *: CEDEFOP er et europæisk agentur ligesom Miljøagenturet i København. CEDEFOP støtter udvikling af europæiske politikker for erhvervsuddannelser, og samtidigt bidrager det til gennemførelsen af disse politikker.