Spring til indhold

Far i kørestol

    Min far sidder i kørestol. Det har han vænnet sig til, efter at han fik den hofteoperation for nogle år siden. Det er sådan set ikke, fordi han ikke kan gå. Han er vist bare lidt doven. Og så elsker han at snakke med sin medhjælper, når de er ude at få frisk luft. Han er meget snaksalig. Forleden havde han fundet på, at hans kørestol, ikke er smart nok. Han ville have noget ekstraudstyr til den. Bl. a. en indkøbsvogn. Du ved sådan en af dem på hjul, og som man nemt kan komme op og ned ad trapperne med. Jeg ved faktisk ikke, hvorfra min far fik den idé, men når idéen først er plantet i hans hoved, så bliver den der, til den er udlevet. Han er en meget stædig herre, kan jeg fortælle.

    Kørestole på nettet

    Så han havde været på nettet for at kigge på indkøbsvogne og kørestole – sidstnævnte fandt han det bedste udvalg af her: https://senior24.dk/8-korestole . Og han havde selvfølgelig fundet det bedste: En kørestol med massevis af ekstraudstyr, som man kan hægte på stolen, man kan opbevare ting i noget af udstyret, og kørestolen kan faktisk omdannes til en rollator. Han talte meget om den kørestol. Ja, han kunne ikke lade være med at tænke på den. Hans medhjælper fortalte os, at vi nok må affinde os med, at han vil bruge en del penge på en ny, smart kørestol til sig selv.

    Kun det bedste til far

    Da, vi blev lidt forbavsede, spurgte vi ham, om det virkeligt er nødvendigt. Hans svar var, at det egentligt ikke er nødvendigt, men at det måske kunne motivere min far til at forsøge at gå lidt oftere, end han gør. Rollator-funktionen, som kørestolen har, er meget smart. Han kan jo godt lide at vise sig frem. Og hvis den kan hjælpe ham til at gå lidt mere end nu, så vil det være en udgift, der er godt givet ud.