Spring til indhold

God service i Ballerup

  Rengøring af solceller

  Nu har I så endelig fået bygget den nye kontorbygning ude i Ballerup Ja, det vil sige at den har faktisk stået færdig i 6 måneder – og alle de ansatte er glade for det gode indeklima, der er i den. Det er en energirigtig bygning. I har gjort meget ud af at bruge genbrugsmaterialer. I har investeret i bæredygtige varmekilder. I har indskærpet overfor personalet, at I vil indføre flere tiltag, så I kan være i første række, når det handler om miljøbeskyttelse og opdæmning for CO2-udslip.
  Investeringen har været stor. Men fremtiden ser lys ud, og I har derfor mod på at gøre alt, hvad I kan for at bevare det gode ry, som virksomheden allerede har på klimabeskyttelsesfeltet.

  Vinduespudser klarer også solceller

  Nu er I så ved at lave en kontrakt med en vinduespudser i Ballerup. Det er den sidste aftale, I skal have i stand, når det handler om rengøring og vedligeholdelse af bygningen. Og det har ikke været helt nemt at finde en vinduespudser i Ballerup, der kan leve op til jeres høje krav. I forlanger nemlig, at firmaet både skal kunne holde jeres vinduer rene – men faktisk også solcellerne, som sørger for energi til bygningen. De er placeret oppe på bygningens tag. (Til jeres store overraskelse, har det vist sig, at de er utroligt effektive!)

  I har jo opdaget, at solceller også skal holdes rene. Det havde I faktisk ikke tænkt på lige, da de blev sat op. Men det er da klart. Støv og regn, der er fyldt med snavs, lægger sig jo på panelerne. Og det forhindrer, at de omdanner solens stråler til energi.

  Ikke mange er miljøvenlige

  I har været i kontakt med adskillige vinduespudsere i Ballerup. De har givet gode tilbud. Men de har ikke helt den samme tilgang til miljøbeskyttelse, som I har. Og det volder lidt bekymring. De fleste af dem har heller ikke villet påtage sig at rengøre solcellepanelerne. Men én af dem har en tilgang, som I faktisk godt kan lide. Der er tale om en vinduespudser i Ballerup, som har sådan en holistisk tilgang til miljøbeskyttelse: Firmaet anvender biler ikke bruger ret meget brændstof. Det har også en ny teknologi til selve vinduespudsningen. Noget med, at de bruger vand, der er særligt varmt, og som afviser snavs. Det betyder i virkeligheden færre vinduespudsninger hvert år, fordi, når en pudsning er lavet, så bliver snavs og støv ikke hængende på ruderne eller panelerne. Du forstod ikke helt forklaringen, som vinduespudseren gav dig. Men det var noget med, at vandet har en bestemt temperatur – og er blevet renset på en bestemt måde, inden det bliver brugt i selve vinduespudsningen.

  De fik opgaven

  I har besluttet at lave en aftale med den vinduespudser fra Ballerup. Mest fordi den repræsentant, der kom fra firmaet, var helt indforstået med jeres ønsker om at være en grøn virksomhed, der ikke kun tænker på økonomi og profit, men også forstår værdien i at tænke på miljøet og klimaet. Derfor skal I mødes med ham igen i morgen, så han kan skrive under på aftalen. Foreløbigt bliver det en aftale for 2 år.