Spring til indhold

Nyt job i Malaga

  Appelsiner i Malaga

  Nu har du så fundet ud af, at du vil ud og opleve noget af verden. Du er stadig ung nok til at kunne rejse. Du holder dig i form og har modet til at prøve noget nyt. En af dine venner fortalte, at han så en annonce et eller andet sted om, at der var ledige jobs i Spanien. Og det gav dig en idé. Hvordan vil det være at bo dernede? Sådan rigtigt bo der. Få en hverdag i et fremmed land. Du kan sikkert få et sabbatår som underviser på instituttet, så hvorfor ikke prøve noget nyt. Måske få kastet et helt nyt blik på Danmark efter et år med erfaringer fra Spanien. Lære noget om, hvordan man gør tingene der – eventuelt få lidt kritiske øjne på, hvordan vi gør tingene her? Det er ikke en dårlig idé. Det vil helt sikkert give dig en masse inspiration til undervisningen igen.

  Få arbejde i Spanien

  Derfor har du været på nettet for at finde ledige jobs i Spanien – i Malaga faktisk. Og du har fundet et sted på internettet, hvor de ligefrem efterlyser dansktalende personer til at varetage telefonpasning. Ok. Det var måske ikke lige det job, du havde ønsket dig. Men som Cand. Mag. i historie og litteratur er det muligvis lidt svært at få et job i Spanien inden for lige præcist de felter. Du har derfor taget kontakt til firmaet, som efterlyser dansktalende, der kan varetage telefonpasning. Du har talt med dem. Og de har fortalt dig alt om stillingen og om forholdene: De vil oplære dig, så du kan håndtere jobbet uden problemer. De vil hjælpe dig med at finde en bolig. Måske ikke en luksuslejlighed, men en god bolig, som du helt sikkert kan få det behageligt i. Du har også hørt om lønnen.

  Løn og leveomkostninger

  Den er ikke på det niveau, du kender fra din nuværende stilling, men den kan sørge for, at du kan leve godt i Spanien. Uden problemer. Det er fristende. Du tænker og tænker over muligheden. Og så opstår tvivlen: Hvad skal du gøre med din nuværende bolig? Rykker man bare lige sig selv til Spanien i et års tid? Hvordan med spansk sprog og den slags ting, som spiller ind på hverdagslivet. Tankerne flyver igennem dit hoved.

  Det skal prøves!

  Alligevel beslutter du, at du gerne vil prøve det af. Du kan jo fremleje din bolig i et år. Det vil sikre, at du stadig kan betale regningerne derhjemme. Du kan jo også tale ret godt engelsk, og det kan de fleste spaniere også. Så hvorfor ikke sige ’ja tak’ til et af de ledige jobs i Spanien, som firmaet har? Det bliver et andet hverdagsliv, du får. Det bliver muligvis et spændende liv dernede. Nye venner og nye bekendtskaber.

  Du ved godt, at du måske er lidt ældre, end de fleste af dine fremtidige kollegaer, men gør det noget? Du arbejder jo til hverdag med studerende i din undervisning. Så du ved, hvordan de tænker. Måske er det på tide, at du møder dem på lige fod?
  Din beslutning er modig. Det bliver et spændende år.