Spring til indhold

Nye gulve

  I forgårs var jeg nede på kommunen. Der var meget støvet. De var ved at få lagt nye gulve, og de havde haft en mand ude for at pille den tidligere gulvbelægning af. Det må have været temmelig ubehageligt at arbejde der. Støvet og larmen. Men heldigvis så det ud til at være meget professionelle folk, de havde hyret til at få lagt det nye gulv nede i receptionen. Jeg fik heldigvis ordnet de ting, jeg skulle i en fart og kunne tage hjem igen med en selvglad følelse, fordi jeg har længe gået og udskudt besøget nede hos kommunen. Rart endelig at få det gjort.

  Grundig rengøring

  Hjemme igen tog jeg så fat på den ugentlige, grundige rengøring. Til hverdag sørger jeg for det mest nødvendige, men en gang om ugen går jeg i bunden med rengøringen. Mens jeg støvsugede under sofaens hynder, lagde jeg mærke til, at vores trægulv faktisk trænger til at blive slebet og lakeret igen. Det er længe siden, at vi har fået det gjort. Og en familie med 3 livlige børn slider altså på et fint trægulv. Ingen tvivl om det. Det er et stykke arbejde, som jeg faktisk ikke bryder mig om at få gjort. Men det er nødvendigt, hvis jeg skal føle mig godt tilpas i vores stue.

  Professionelle gulve i Kolding?

  Måske var jeg blevet inspireret af mit besøg på kommunen? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg satte mig ned ved min pc og begyndte at søge på Google: ”Gulve Kolding” for at finde en professionel, der kan komme og slibe stuens gulv – og derefter lakere det, så det bliver fint igen. Jeg fandt et par firmaer. Nogle af dem tager sig kun af gulve i erhvervsejendomme. Fx på kontorer eller i sygehuse. Andre betjener også almindelig private som dig og mig.

  Jeg fandt et firma, som jeg tænker, at jeg kan kontakte for at få at vide, hvor lang tid det vil tage dem at få slebet og lakeret gulvet. Prisen tænker jeg ikke på endnu. Det er mere et spørgsmål om tid. Vil det tage dem en eller to dage? Det er også et spørgsmål om tid, fordi jeg er nødt til at planlægge det grundigt. Vil det tage dem 2 dage, så er jeg nødt til at sende mine børn på besøg med overnatning hos mine forældre, så de ikke løber ind på et ny-lakeret gulv, imens det tørrer.

  Gulvafslibning

  Kan de derimod klare det hele på en enkelt dag, så tænker jeg, at jeg selv kan klare at holde ungerne ude fra stuen den dag. Men der skal jo en effektiv gulvafslibning til først. Det er lidt mere fleksibelt. Skal mine børn sendes på besøg hos mine forældre, så skal det jo ske i forbindelse med en ferie. Og kan firmaet så i de dage?
  Hvorfor har jeg ikke tænkt på at få gjort noget ved det gulv før efterårsferien? Børnene har jo lige haft ferie. Det ville have været god timing. Og ikke nu i november, hvor jeg lige er kommet i tanke om, at der skal gøres noget ved gulvet – inden jul.