Spring til indhold

Arbejdsglæde

    Vi har et godt sammenhold her i banken, hvor jeg er ansat. Det er ret sjovt. Da jeg startede i afdelingen, var alle sådan lidt på afstand af hinanden. Godt nok sagde vi ”du” til hinanden, men der var ligesom en afstand imellem os. Lige indtil vi fik en ny assistent ansat. Han er en meget levende og sjov fyr. Ud over at være uddannet som revisor så har han en sidebeskæftigelse som foredragsholder. Han taler om humor. Og han er virkelig sjov at høre på.

    Foredrag om arbejdsglæde

    En aften havde han inviteret os alle sammen til at komme og høre et foredrag om arbejdsglæde. Jeg siger dig: Indtil da havde jeg ikke set min chef grine så meget. Det var helt befriende at opleve, at han faktisk har humor. Dagen efter var der sjov og ballade henne i banken. Vi fortalte assistenten, hvor sjovt vi havde haft det. Det blev han naturligvis glad for at høre. Han fortalte os, at han håber, at vi kan bruge det i vores daglige arbejde. ”Det er jo vigtigt, at der er humor på arbejdspladsen,” sagde han, ”og jeg håber, at vi kan have det sjovt sammen, selv om det også er alvorlige sager, vi behandler.”

    Vi må grine

    Og det har vi. Siden han er kommet, har vi ligesom fået lov til at grine og have det sjovt. Og det smitter faktisk af på vores kunder. De kommer for at få rådgivning om lån og opsparinger. Sommetider er vi nødt til at afvise en kundes anmodning om et lån, men det går ligesom lettere for os, når vi er glade. Og kunden forstår bedre grundene til et eventuelt afslag, når vi kan forklare det på en venlig måde. Og vi tror, at venligheden kommer af sig selv, når vi er glade. Heldigvis har vi flere godkendelser end afslag. Og det er virkeligt rart at lave sjov med en kunde, når han lige har fået sit lån godkendt.