Spring til indhold

Badeværelse projekt

  Vi har virkeligt ikke nogen som helst idé om, hvad det er for et projekt, vi har kastet os ud i. Eller jo. Det har vi. Det handler nemlig om, at vi vil have lavet vores toilet om til et funktionelt badeværelse. Det er et forholdsvist lille rum. Sådan en 4 – 5 km2. Altså ikke et københavnerbadeværelse (se her hvad det er). Måske mere i den lille til mellem store størrelse.

  Meget involveret

  Men vi anede jo ikke, at det ville involvere så mange ting. Fx så var vi ikke opmærksomme på, at det kan være en temmelig besværlig affære at trække vandrør fra et sted til et andet. Selv over en forholdsvis lille afstand. I vores tilfælde taler vi om, at vi skal have lavet et træk på lige godt 70 cm. Alene den opgave har taget os flere dage. Vi vil jo gerne have, at det til slut kommer til at se pænt ud. Så det har betydet, at vi laver trækkene med vandrørene inden bag ved klinkerne. Og nu kan du jo så sagtens regne ud, hvad det betyder.

  Netop. Vi skulle have fjernet klinkerne i det område på væggen, hvor rørene skal trækkes. Jeg siger dig: Jeg gør det aldrig mere i hele mit liv. Det skal fremover være professionelle, der gør den slags arbejde for mig. Hvis jeg nogen sinde får brug for det igen.

  Den gik ikke

  Vi troede nemlig, at vi kunne nøjes med at pille en enkelt række klinker ned fra væggen. Det har vi set på forskellige YouTube videoer, at man kan. Men det passer bare ikke. Det er kun de professionelle, der kan det. Vi var nødt til at banke alle klinkerne på væggen ned. Og det betyder igen en masse støv, tårer og småskænderier, når trætheden banker på.

  Renovering af badeværelser

  Vi fik banket klinkerne ned, men så kom turen til at trække rørene. Vi havde købt fine rør. Lange nok. Og det var bare at save dem til i de korrekte længder og, så få dem forbundet. Intet problem med det. Men så er der sådan noget som mørtel, som ligesom skal holde det hele fast. Tror du måske, at det virker, i første omgang? Nej, der skal noget teknisk snilde til, som man bare ikke har. Heller ikke selv om man har læst brugsanvisningerne grundigt. Ej heller hvis man har set adskillige Gør-det-selv videoer. Man kan kun lære det ved at gøre det gentagne gange. Det vil sige, at man skal opnå med erfaring, inden resultatet bliver godt. Og erfaringen, man får fra renovering af badeværelse i april måned midt i samfundsnedlukning og Coronakrise, er ikke tilstrækkelig. Det kan jeg godt skrive under på.

  Men vi insisterede og kom igennem. Badeværelset ser nogenlunde pænt ud nu. (Læs venligst: Meget pænere ud.) Der er skønhedsfejl. Fx buler i væggen der, hvor vi kom for meget eller for lidt mørtel på. Klinkerne sidder ikke helt på lige linje. Men vores bruser fungerer fint. Og det er vi glade for. Men altså. Hvorfor fik vi ikke at vide, at der findes professionelle, som kan lave arbejdet i løbet af få dage, førend vi havde begyndt projektet?