Spring til indhold

Billig guitar?

  Her til maj flytter min yngste ud af huset. Han skal flytte på kollegie, og han glæder sig. Jeg glæder mig på hans vegne. Men jeg må da også indrømme, at tanken om, hvor tomt her bliver i huset, skræmmer mig lidt. Vi har brugt nogle dage på at finde ud af, hvad han skal have med sig ind på kollegiet. Det er jo nærmest en minilejlighed. Sengetøj, lidt køkkengrej. Bøger, lap top, tøj. Og ja, en bankkonto med nogle penge på. Han har valgt nogle af sine ting, som han også vil have med. Sådan en eller anden figur fra Starwars. Et ur til væggen. Og guitaren. Ja, den store altså.

  Hele samlingen

  Hele samlingen af Matchbox biler er blevet pakket ned i en kasse, og den er så blevet sat ned i kælderen. Der er også en del andre ting, som bare er blevet smidt ned i kælderen. Jeg tænker, at det egentlig er lidt synd. Jeg ved godt, at han ikke kommer til at savne tingene. Derfor tænker jeg, at det muligvis ville være en ide at sælge nogle af alle hans ting på et loppemarked. Måske også via lokal avisen. Fx den der børneguitar, som han spillede på, da han var 10. Jeg har spurgt ham om, hvad han synes om ideen med at sælge nogle af de ting, som han ikke bruger. Det vil muligvis kunne finansiere nogle behov, som han vil få i den nærmeste fremtid. Fx en plakat eller sådan noget. Han har sagt, at det er en god idé. Jeg må bare ikke sælge hans Matchbox samling. Ok. Det kan jeg leve med.Heldigvis spillede han ikke på trommer – det ville jo fylde en hel del mere.

  Annonce

  Jeg har derfor rykket en annonce i den lokale avis. Den bliver omdelt hver fredag eftermiddag, så den er klar til at blive bladret igennem hver lørdag formiddag. Jeg har skrevet sådan her: Overskrift: ”Billig begynder guitar”, brødtekst: Børneguitar til salg. Guitaren er i god stand. Mangler intet. Ekstra strenge følger med. Passer til børn i 7 – 10 års alderen. Prisen kan forhandles.” Og så står der en pris og et telefonnr. Jeg håber, at vi kan få den solgt. Min søn har ikke rørt den i flere år. Og pengene, vi kan få, for den vil helt sikkert falde på et tørt sted. Jeg ved godt, at det er meget dyrt at være studerende, og at man altid mangler penge.

  Masser at sælge

  Jeg har også ringet til dem, der arrangerer loppemarkedet, de har nede ved torvet en gang om måneden. De har sendt mig et ansøgningsskema, som jeg skal udfylde, så jeg kan få en stand og prøve at sælge nogle af alle de ting, som bare ligger og fylder nede i kælderen. Der er fx flere sæt Lego-legetøj, nogle gamle glas, som vi aldrig bruger et opslagsværk fra 1960’erne, som jeg har arvet og aldrig får brug for. Alt den slags ting, som bare fylder, samler støv og fugt og forvitrer. Er det ikke bare bedre at sælge det billigt, og, så give pengene, jeg får for dem til min søn? Det vil jeg mene, det er.