Spring til indhold

Unihejs i København

  I går var vi ude og cykle. Min dreng og jeg. Vi kørte en lang tur ud til strandparken. Her parkerede vi cyklerne og gik en lang tur langs kysten. Vi hev min kikkert frem og kiggede på fugle. Bagefter satte vi os ved et af bordene på den lille café og drak vores medbragte sodavand. Min dreng er 9 år gammel og er meget med på, at vi cykler lange ture. Han elsker også bare at iagttage ting og sager. Så vi bruger tit en lørdag eftermiddag på det. På vejen hjem var han på et tidspunkt ved at blive ret træt. Han ville gerne have en pause, inden vi kørte de sidste 5 km hjem. Så vi stoppede et sted, fandt en bænk, vi kunne sætte os på.

  Frem med kikkerten

  Vi fik min kikkert frem igen. Han sad med den, og pludselig sagde han, at der var noget, der bevægede sig. Jeg spurgte ham om, hvad det var. Det vidste han ikke. Han rakte mig kikkerten og pegede i den retning, jeg skulle se. Jeg kiggede og kunne se, at der var en slags udvendig elevator ved et stort byggeri, der er ved at blive opført ovre på den anden side af kanalen. Måske var det et personhejs eller et materialehejs. Det var ikke lige til at se. Men det var rigtigt nok, at det bevægede sig. Op og ned.

  Jeg kiggede i lidt tid. Jeg kunne efter få minutter konstatere, at det var et personhejs. Det må være fyraftenstid. Jeg kunne i hvert fald se, at hver gang hejset nåede ned, så steg der mennesker ud af det. Min søn spurgte mig om, hvad det er. Jeg forklarede ham, at det er et personhejs. Han undrede sig meget over ordet. Men da for klarede ham, at det er sådan en slags elevator, som man kan flytte, så håndværkerne, der arbejder på at bygge bygningen, nemmere kan komme op og ned, så var han med på, hvad det er.

  Unihejs hed firmaet

  Vi sad lidt og iagttog personhejset hæve og sænke sig – det var fra firmaet Unihejs i øvrigt. Derefter kørte vi hjem. Vi skulle have noget aftensmad – og jeg gik straks i gang med at lave maden. Min dreng sad og lejede med sin IPad. Men på et tidspunkt spurgte han mig om, hvor man kan købe sådan et personhejs. Har jeg nogen idé om det? Overhovedet ikke. Jeg måtte fortælle ham, at jeg ikke ved, hvor de sælger personhejs. Jeg har aldrig set en reklame for det. Du ved sådan i stil med: ”Personhejs salg”.

  Drenge og mekanik

  Da jeg spurgte min dreng om, hvorfor han spørger om det, fortalte han mig, at han syntes, at den så sjov ud, og at det ville være ret smart at have sådan en her i bygningen. Så behøver man ikke at gå hele vejen op til 3.sal. Vi har jo ikke nogen elevator her.
  Ok, han var træt, det kunne jeg godt høre. Men vi fik da en sjov aften ud af det med at forestille os, hvordan det ville se ud, hvis vi lige bankede hul til 3. sal, så vi kunne komme ind i bygningen direkte fra personhejset.