Spring til indhold

Dagen blev lang

  Nådada. Min mand er lige kommet hjem. Kl. er 1 om natten. Og han er vist i rigtigt godt humør. Jeg står op. Jeg kan høre, at han rumsterer nede i køkkenet. Jeg går ned til ham. Han sidder ved spisebordet og får sig en øl. Han kigger på flaskens etikette og siger puh. ”Har du haft en god dag?” Jeg er ved at revne af nysgerrighed. Han har nemlig været på teambuilding i København.  Det var ellers noget, han ikke var helt varm på. Han er leder i en afdeling for store konstruktionsprojekter i et entreprenørfirma. Han er god til sit job, men også lidt konservativ, har jeg indtryk af. Han bryder sig ikke om det, når formerne bliver nedbrudt. Og det har jeg en mistanke om, at de blev i dag.

  Dagen endte fantastisk

  Han ser på mig og siger, at ja, det har været en fantastisk dag. De havde lavet sådan nogle Viking Games med forskellige teambuilding aktiviteter. Der havde været aktiviteter, hvor de skulle arbejde sammen i hold på kryds og tværs af kompetencer og uddannelse. De havde bl.a. skullet bygge en bro, som kursuslederne kaldte for Bifrost. Det havde han været god til. Der var mange forskellige meninger om, hvordan sådan en bro skulle bygges, men hans kompetence var virkeligt kommet godt til gavn i den øvelse. De havde konstrueret en flot bro. Og hans hold havde kunnet gøre det ret hurtigt.

  Han ærgrede sig bare over, at han havde haft de der spinkle damer på holdet. De kan jo ikke løfte så meget. Så det, var det, hans hold havde tabt tid på. Men broen var blevet flot. Og en af damerne var ret god til at bruge sine hænder til at binde reb om de forskellige elementer, så broen ikke faldt sammen. Hun havde været spejder og viste meget om forskellige knob og knuder. Han havde ellers ikke tænkt, at hun vidste sådan noget, men det gjorde hun altså. Det vandt de lidt tid på, mens det andet hold fumlede med at få sat broens elementer sammen.

  Sjællands bedste til det

  Dagen var, også var gået med, at de skulle spille musik og synge sammen. De havde også lavet øksekast og den slags. Bagefter havde firmaet betalt for en ekstra oplevelse: Øl og mjødsmagning ledsaget af helstegt pattegris. Godt nok en menu, der måske ligger uden for sæsonen. Man forbinder ikke helstegt pattegris med marts måned. Men lækkert havde det været. Og det var en hyggelig aften, som godt nok havde trukket ud. Men der var så mange ting at tale med alle kollegaerne om, efter dagens aktiviteter. At være til teambuilding på Sjælland var vist en super fed oplevelse.

  Kommunikation er jo bare alt

  De havde blandt andet talt meget om, hvor vigtigt det er med, at kommunikationen er i orden og præcis, især, når det er krævende øvelser, der skulle udføres. Fx det her med at bygge den bro. Det krævede jo, at man kan give helt klar besked, når noget skal udføres, ellers kan det blive farligt.

  Min mand fortalte og fortalte om sin dag. Han var glad for, at han var taget med. Han havde lært meget om sig selv og sine kollegaer. Og det vil han bruge i sit job fremover.