Spring til indhold

En rigtig husmor

  En gang imellem så går der virkeligt husmor i mig. Altså jeg gør meget ud af at lave maden, jeg spiser selv. Det sker som regel i de perioder, hvor jeg har tid. Når jeg har for meget arbejde, ja så bliver det bare til takeaway, som jeg spiser. Jeg har simpelthen ikke energi eller lyst til at stå i køkkenet sent om aftenen og snitte løg eller bage.

  Tiden er til det

  Men lige i denne periode har jeg tiden – og lysten til at lave mad til mig selv. Jeg har lavet en madplan, og den skal holdes. Fastfood har ligesom også givet mig et par ekstra kilo at flytte rundt på. Det ville være rart at komme af med dem. Så: Perfekt timing for mig.

  Bage selv

  Jeg har fundet ud af, at det er nemt selv at bage sit brød. Så det skal gøres. Jeg har fundet nogle lækre opskrifter, men jeg mangler en bageform til brød. Og jeg vil gerne have sådan en keramisk bageform med låg. Sådan en giver, det bedste brød mener jeg. Så det er sådan en, jeg leder efter. De er ikke nemme at finde. Man kan godt finde bageforme i alle mulige former: Runde, hjerter, firkanter, riflede-, men ingen af dem har låg. Og så er de oftest lavet af silikone – eller støbejern.
  Nej, den form, jeg vil have, skal være en traditionel brødform. Jeg vil nemlig bage brød, jeg kan skære. Jeg skal jo have min frokostsandwich med mig på arbejde. Og formen skal være lavet af ler. Og der skal være låg til den. Jeg har nemlig fundet ud af, at når brødet har efterhævet, og kommer i en forvarmet form, så bager det simpelthen bedre. Det er, som om dejen ligesom tager bedre imod ovnens og formens varme, hvis den får sådan et varmechok lige efter hævningen.

  Fundet hos isenkræmmeren

  Forleden så jeg lige sådan en form, som jeg ønsker mig. Den var godt nok stor. Og den var bestemt heller ikke gratis, kan jeg sige.

  Jeg så den på internettet hos https://www.kramogkanel.dk/ . Men da den jeg så var fra en kendt butik, som også har mange fysiske butikker, så tænkte jeg, at jeg lige ville gå ned i butikken for at se formen, inden jeg købte den.
  Desværre, så havde de ikke den bestemte bageform i den butik, som jeg kom ind i. Det var skuffende.

  Så for lige at trøste mig selv, over at jeg ikke kommer i gang med mit bageprojekt, så gik jeg en tur i butikken. Jeg kom selvfølgelig ind i deres afdeling med stegepander. Det er min specialitet. Jeg kan godt bruge lang tid på at finde den rigtige stegepande. Der er stor forskel på en pandekagepande og en sauterpande. Og hvad så jeg i den del af butikken? Jeg så lige præcist den grillpande, som jeg har været på jagt efter i lang tid. Rund. Jeg købte den på stedet. Alt om brødforme var glemt. Jeg skulle bare hjem og lave grillet mad. Jeg ved ikke, om man kan lave bruschetta på en grillpande. Jeg skal prøve det af. Jeg kan i hvert fald grille grøntsager på den.