Spring til indhold

Endnu en god konference

  Thomas Rosenstand på SEOday 2020 i Kolding

  Jeg er stadig helt i ekstase over den konference om SEO, jeg deltog på her i januar. Det var SEOday i Kolding og det var vistnok femte gang, den blev afviklet, men det var min første gang. Sikke en dag! Jeg er stadig helt i overload af al den viden og information, jeg fik i løbet af dagen. Og dælme også de mange gode kontakter, jeg fik skabt!

  Mange indlæg og spor

  Programmet var tæt pakket, og der kørte flere spor samtidig, så det var ind i mellem noget svært at vælge, for jeg ville jo gerne høre det hele! Det første indlæg var for alle deltagere, og det gik lidt stærkt og var også lidt teknisk, men det var skam godt. Du kan se hele programmet her: https://seoday.dk/program/ Derefter blev der delt op i de forskellige spor, og jeg fulgte et indlæg med Miracle Inameti-Archibong på engelsk, der var virkelig godt!

  Næste indlæg for mig var også på engelsk, men taleren var faktisk fra Tyskland. Han hedder Fili Wiese og kommer fra SearchBrothers. Han er tidligere ansat i Google, og det var tydeligt, at han vidste, hvad det handlede om. Det var bestemt et indlæg, jeg fik meget ud af!

  Fra Polen og på engelsk

  Så lyttede jeg til Tomek Rudzki fra Polen – også på engelsk – og me det meget inspirerende indlæg faktisk, der manede til eftertanke for mig.

  Efter en i øvrigt fantastisk god frokost var det igen på engelsk i mit spor, og det var Charlie Williams, der er en utroligt charmerende og ærlig person, der gav et godt indlæg om faktisk at få tingene gjort i SEO, og det var utroligt motiverende!

  Så skiftede jeg til dansk

  Derefter var det Morten Vadskær, der på nordjysk gav nogle virkeligt gode tips, som man med det samme kunne tage med hjem og bruge. Helt nede på jorden og brugbart!

  Så kom det, jeg havde glædet mig mest til, og det viste sig, at flertallet af deltagerne havde samme indstilling – nemlig indlægget fra Thomas Rosenstand. Han er jo kendt for sine alt andet end kedelige indlæg, der som regel er politisk ukorrekte og rammer lige mellem sidebenene. Det var så også tilfældet her, hvor branchens “Grand Old Man” gav os en opsang om (mis)brug af tekster og herobilleder i relation til SEO. Jeg fik lige lidt røde ører, for en hel del af det, han skældte ud over, er jeg faktisk skyldig i. Jeg skal i gang med at ændre en hel del.

  Det var faktisk ham, der pionerede hele området med linkbuilding i Danmark i sin tid – det var der en af de andre SEO-folk, der fortalte mig. Og det er jo et område, hvor det kan gå galt, hvis det gribes forkert an. Jeg indser i hvert fald, at linkbuilding er for professionelle.

  Sidste indlæg – igen på engelsk – var med Marcus Tober fra Searchmetrics. Det var meget inspirerende også! Og så var der networking og vin snacks i baren.

  FAQ om SEOday

  Er SEOday pengene værd?

  Ja i den grad? Billetprisen på 3.950 (eller 2.950 hvis man er tidligt ude) er faktisk billigt i forhold til det, man får ud af det!

  Er der SEOday konference hvert år?

  I hvert fald indtil videre. Den har været afholdt 5 gange siden 2016, og jeg mener at vide, der også kommer en SEOday 2021.

  Hvor afholdes konferencen?

  Den afholdes på Comwell i Kolding, der jo er centralt for hele landet.

  Gæsteindlæg fra Morten C.