Spring til indhold

Ex-ryger med e-cigaretter

  Jeg har været ryger i mange år. Jeg nød at ryge. Det var faktisk en af de synder, som jeg ikke ville af med. Jeg kunne godt lide at ryge en cigaret efter et godt måltid. Eller til min morgenkaffe. Og nej, jeg var ikke upåvirket af alle kampagnerne imod rygning.
  Desværre, så er rygning jo farligt for helbredet. Det er også en dyr og asocial vane at have.

  Helbred og penge

  Farerne for helbredet kender vi alle sammen til, så jeg vil ikke gentage, hvad du allerede ved. Men har du tænkt på, at 35 kr. om dagen faktisk bliver til godt 12.000 kr. om året, som du bare brænder af? Du kan komme på en uges ferie et solrigt sted mindst 2 gange om året for de penge! Samtidigt er rygning en asocial vane. Det stinker. Alle, der ikke ryger, vender sig ligesom væk fra dig, fordi de ikke bryder sig om lugten af røg.

  Svært at holde op med at ryge

  Så jeg kastede mig ud i flere forsøg på at holde op med at ryge. Det lykkedes mig næsten et par gange at holde op. Men så skete der altid et eller andet, som fik mig til at rende ned og købe en pakke cigaretter. Og så faldt jeg lynhurtigt tilbage i mit gamle mønster med at ryge og være lidt ligeglad med mit helbred og min omverden.

  Lige indtil jeg mødte min kæreste. Han kommer fra Australien. Han var på ferie her i landet, og vi mødtes tilfældigvis på en café her i byen. Vi snakkede godt sammen. Efter nogle måneder, hvor vi rejste frem og tilbage mellem Danmark og Australien, besluttede vi, at han skulle komme til Danmark permanent og bo hos mig. Han havde dog en betingelse: At jeg holdt op med at ryge. Når jeg kom med mine indvendinger om, at jeg har forsøgt, og at det er umuligt for mig, kom han altid med nogle bemærkninger om, at det ser lidt fjollet ud, når jeg ryger. Han gav mig også et råd: ”Just vape”. Jeg begyndte at dampe.

  Væk fra nikotintrangen

  Det er faktisk en måde, som man kan bruge til at lære sig selv at komme væk fra nikotin-trangen. Da jeg først kastede mig ud i det her med e-cigaretter, var jeg fuldkommen forvirret. Jeg anede slet ikke, hvordan det virkede sådan i praksis. Jeg havde da godt nok set nogle, der dampede, og kunne forstå, at det er sådan en erstatning for cigaretten. Men hvordan. Det er jo en metal- eller glasdims, som man ikke brænder af.

  Jeg tog dog modet til mig og besøgte et site, der hedder ”Just Vape”. Den sælger alt, hvad der har med e-cigaretter at gøre. Jeg kunne læse mig til hvad og hvordan. Fandt hurtigt ud af, at man kan købe et begyndersæt, som er nemt at håndtere. Samtidigt lærte jeg, at man kan købe e-væsker til sin e-cigaret med forskellige smage. Og det må jeg sige, at jeg er stor fan af. Det har forhindret, at jeg ikke har taget på, efter at jeg lagde tobakken på hylden. Bl.a. fordi jeg kan få, e-væsker med smage, der minder om slik.