Spring til indhold

Glad for musik

  Som du ved, så er jeg rigtig glad for musik. Jeg kan godt nok ikke selv spille på et musikinstrument, men jeg kan lytte. Og jeg er faktisk musikalsk. Det siger min sanglærer til mig. Men han siger også, at det vil være en fordel for mig, hvis jeg lærer at spille på ét. Jeg ved bare ikke, hvad det skal være. Jeg har spurgt ham, og han mener, at det ville være fint, hvis jeg starter med at spille på et strengeinstrument, fx en guitar, så jeg kan akkompagnere mig, selv når jeg synger. Han kender et sted, hvor man kan købe billige musikinstrumenter, og vil gerne hjælpe mig med at finde en billig begynder guitar.Det er hos Danguitar.

  Gode forslag

  Han har bedt mig om at tænke over hans forslag, og jeg er nået til den konklusion, at han har ret. Det vil hjælpe mig. Og jeg vil da nyde at kunne spille lidt på guitar sådan helt for mig selv i ny og næ. Man kan jo ikke altid holde ud at høre på sig selv.
  Jeg har ringet ham op og fortalt, at jeg er med på hans forslag om, at jeg begynder at lære at spille på guitar. Jeg spurgte ham om, hvor jeg kan købe en. Han fortalte mig, at han gerne vil tage med mig ned til forretningen, han kender. Det er sødt af ham. Vi har lavet en aftale om, at vi tager ind til byen på lørdag og ser på guitarer til mig. Jeg aner jo ikke, hvad jeg skal kigge efter. Måske vil de sælge mig noget, der lyder dårligt, fordi de kan høre på mig, at jeg intet ved om guitarer. Måske vil de være rigtigt søde og hjælpe mig med at finde en god og billig begynder guitar. Man ved det aldrig.

  Det ukendte

  Det her med køb af noget, man ikke kender til, er en stor udfordring for mig. Vil jo heller ikke tage et lån for at gøre det. Jeg kommer altid i tvivl, om jeg har gjort et godt køb. Og når det nu handler om køb af en begynder guitar, så vil det jo være åbenlyst, at jeg er på helt bar bund. Men heldigvis, så er min sanglærer en venlig mand og vil hjælpe mig. Det må jo betyde, at han ved noget om, hvad en guitar til en begynder skal koste. Måske kan han også hjælpe mig med at finde en guitarlærer, der er tålmodig? Det har jeg slet ikke fået spurgt ham om. Det må jeg lige huske at gøre på lørdag. Hvad skal jeg mon starte med at lære? At spille på en elektrisk eller en akustisk guitar? Vi har slet ikke talt om det.

  Sanglærerens råd

  Jeg har bare fulgt efter min sanglærers råd uden at tænke mig om. Nu kommer alle spørgsmålene væltende. Hvad koster en begynder guitar? Er der stor prisforskel på en elektrisk og en akustisk? Hvor meget mere udstyr skal man have, hvis man vælger at spille på en elektrisk? Et eller andet sted har jeg set, at man skal have både forstærkere, pedaler og højtalere, hvis man skal spille på en elektrisk. Nu ser vi, hvad jeg ender med på lørdag. Det bliver lidt sjovt.

  Er det svært at spille guitar?

  Alt er relativt, men for de fleste er det faktisk ikke så svært at lære det basale.

  Kan man købe en guitar online?

  Det kan man sagtens, og for begyndere og let øvede er det fint. Når du er mere hardcore guitarspiller vil du sikkert gerne prøve en ny guitar, før du køber.