Spring til indhold

Stort tøj til vinter

  Vinterudsalget er i gang. Det er på tide, at jeg får benyttet mig af muligheden for at finde en god jakke, der kan beskytte mig mod regnen og vinden. Den behøver ikke at være tyk og varm. Jeg har nemlig massevis af sweatre eller fleece trøjer, jeg kan bruge under jakken. Men den skal være stor nok til, at der også er plads til sweatrene.

  Praktisk tak

  Det vigtige er bare, at den holder vandet og vinden ude. Og så skal den være praktisk. Forstået på den måde, at jeg skal kunne bruge den til at cykle i. Man kan få mange regnfrakker, der er lange i det, men de er altså helt forkerte at cykle i. Underdelene flagrer, og man bliver alligevel våd på benene. Så kunne jeg jo vælge at købe et regnslag, der er specielt lavet til cyklister, men så er jeg lige vidt: Skal jeg først folde sådan et telt ud og få det over mig, så er jeg allerede blevet våd.
  Nej, en regntæt jakke, der når ned over rumpen, er det, jeg er på udkig efter.

  Kræsen og stædig

  Du kan vist godt forstå, at det kan være lidt besværligt at være så kræsen og stædig, som jeg er, når det handler om mit tøj. Men min stædighed giver faktisk pote: Jeg finder det, jeg vil have – altid. Det kræver, at jeg går nogle omveje for at finde det, men som regel lykkes det. Men indrømmet: Nu har jeg kigget på jakker til kvinder i lang tid. Faktisk så har det taget mig mere end en time ekstra hver dag at komme hjem fra arbejde, fordi jeg går i tøjbutikker – på udkig efter regnfrakken. Udsalget forsinker mig, fordi der er mange mennesker i butikkerne, som gør ligesom jeg. De er også på udkig efter tøj og ting til deres hjem. Så man skal være lidt tålmodig.

  Tøj i store størrelser

  Nu efter 14 dage er jeg blevet lidt træt af at lede, men stædigheden holder mig fast: Jeg giver det en chance til. Hvis jeg ikke finder en passende jakke i eftermiddag, så opgiver jeg. Så må jeg klare mig med den gamle, slidte jakke, jeg har. Men jeg har dog fået en idé. Jeg har besluttet mig for at forsøge i en butik, jeg kender, som er specialiseret i tøj til store piger og kvinder. Det kan godt tænkes, at de har den jakke, jeg leder efter – i en størrelse, som er stor nok til, at jeg kan have de tykke sweatre på indenunder. Godt nok bruger jeg ikke tøj i meget store størrelser, men de jakker, jeg har prøvet i ’almindelige’ butikker, har bare ikke været store nok til, at sweatrene kan være der. Medmindre jeg vil ligne en oppustet ballon. Det vil jeg dog ikke. Det må gerne se smart ud.
  Jeg tænker, at hvis jeg kan finde én, så køber jeg den på stedet – uanset prisen. Også selvom julen har været dyr, og mit budget for januar i forvejen er skrabet. Jeg må så bare spare lidt mere i februar, som kommer – og da vil jakken helt sikkert blive brugt meget flittigt.