Spring til indhold

Den gode familieadvokat

  advokatens bøger

  I er en ganske almindelig familie på fire mennesker. To børn, to voksne. I bor i en dejlig lejlighed inde i byen. I er glade for at bo der. Det er nemt for jer at komme til jobs, skole og aktiviteter. Her er et godt offentligt transportsystem. Det er dog ikke så nemt for jer at komme ud af byen. I har nemlig valgt ikke at eje en bil. Det er derfor et problem, når I skal besøge en af jeres forældre. Det er ældre mennesker, der bor langt væk fra København. Sådan som lige nu. Din far er syg. Din bror gjorde dig opmærksom på det i går aftes, da han ringede til dig. Han fortalte dig, at det er alvorligt, og at det ville være en stor støtte for din mor, hvis du også kunne komme og være hos hende. Du har naturligvis købt en togbillet, så du kan komme til Vejle i en fart.

  Alvorlig stemning

  Du tager direkte hen til hospitalet, hvor din far er indlagt. Her møder du så dine søskende og din mor. Der hersker en alvorlig stemning. Du er ked af det. Du kan godt se, hvor det bærer hen. Du forsøger at trøste din mor. Hun er ulykkelig.
  På et tidspunkt trækker din bror dig til side. I går ned til hospitalets kantine. Du får købt en kop stærk, sort kaffe. Den trænger du til. Din bror vil tale med dig. Om alt det, der kommer. I skal jo arve. Og der er noget med arveafgifter og den slags. Han vil også tale med dig om jeres mor. Hun vil ikke kunne klare at bo i huset alene. Det er simpelthen for stort til hende. Han foreslår, at I for hende overtalt til at sælge det – hurtigt.

  Find en god familieadvokat

  Du bliver lidt sur på din bror. Er det virkeligt nødvendigt at tale om det nu? Jeres far er ikke gået bort endnu. Kan vi ikke lige se, hvad der sker i de kommende dage først? Din bror forstår dig godt, men vil bare gerne være forberedt. Og han vil sådan set kun stille et forslag op: Du skal finde en familieadvokat i København, som kan hjælpe jeres mor, søster og jer med alt det der med arv efter din far.

  Boligadvokat – er det nok?

  Din bror har allerede fundet en boligadvokat her, som skal stå for jeres side i en eventuel bolighandel. Helst skulle vi dog gerne undgå retssager i den forbindelse. Han vil gerne have, at I deles om alle opgaverne, der vil komme. Din søster har indvilget i at stå for alt det praktiske mht. bisættelse og den slags. Selv vil han tage sig af bolighandelen, da det er nemmere for ham. Så ville det ikke være rimeligt, hvis du ligesom tager ansvar for alt det der med arv og afgifter.

  Du overvejer forslaget. Det er vel rimeligt nok. Du er dog lidt chokeret. Helt svimmel. Togtur, chokket over at se din far så dårlig, og så nu dette her med hvad der skal ske, når din far er taget et andet sted hen.
  Du indvilger i, at du finder en familieadvokat i København.