Spring til indhold

Kæmpe projekt

  Her i byen er de ved at bygge et nyt stadion. Der skal være plads til 65.000 tilskuere. Det er en eller anden rig investor, som har sat byggeriet i gang. Han ejer naturligvis fodboldholdet, som åbenbart skal have et nyt hjem. Jeg har læst meget om byggeriet i aviserne. Der er stor diskussion om det. Nogle synes, at det vil skæmme byen, fordi det bliver så stort. Andre synes, at det er en vidunderlig investering. Meningerne er, som du sikkert forstår meget delte.
  Selv har jeg ikke taget stilling til byggeriet endnu. Jeg har læst, at fodboldklubbens ejer vil åbne stadionet til det offentlige. Sådan altså, at man mod betaling kan få lov til at komme og bruge nogle af dets faciliteter.

  Kæmpe center

  Der vil jo blive dannet et kæmpe indendørs atletik- og træningscenter nede under tilskuertribunerne. God idé synes jeg. Og faktisk en smart tanke, at man ikke behøver at melde sig ind i klubben for at få adgang til nogle af faciliteterne.
  Jeg har læst, at der vil blive forskellige sektioner indendørs: Fx løbebaner til korte distancer og forskellige spring. Der vil også blive etableret sektioner til forskellige kast (fx kuglestød) og den slags. Det vil helt sikkert give byens borgere en mulighed for at lære at udøve nye former for atletik, som vi hidtil ikke har haft mulighed for. Det er det positive.

  Industrilignende

  Det negative er, at bygningen, som jeg har set tegninger af, ikke er særlig pæn at kigge på. Det er en kæmpe stor, oval klods. Bogstaveligt talt. Men kan det være anderledes?

  Forleden, da jeg var på vej hjem, kørte jeg så forbi det sted, hvor de er ved at bygge det nye stadion. Jeg må sige, at det går hurtigt. De har fået sat en del store personhejs op, og man kan se, at byggeriet vil stå færdigt til næste år. Det er gået rigtigt hurtigt. Forrige gang jeg kom forbi, var der kun lige sat nogle containerhuse op, som håndværkerne kan bruge til at skifte tøj i. Nu er de så allerede ved at have, selve byggeriets skal færdig. Rekordhurtigt for byggerier af den størrelse i vores by. Der vil sikkert opstå problemer undervejs. Men det er slet ikke urealistisk, hvad jeg siger, når jeg påstår, at byggeriet er færdigt om et år.

  Smukkere by tak

  Jeg ville bare ønske, at de kunne finde ud af at gøre bygningen lidt smukkere. Lige nu er det sådan en grå betonklods, som man næsten kan se alle vegne fra i hele byen. Kunne de ikke beklæde den med en eller anden farverig skal, eller male den, nu hvor de alligevel har stilladserne oppe? Måske de skulle læse denne artikel.

  Altså jeg tænker på, at de måske kunne male den rød, så den virkelig vækker opsigt. Vi kan jo allerede se den. Men den der grå beton er bare så kedelig. Nogle store træer og tæt beplantning vil sikkert også hjælpe. Men alligevel. Bygningen er ualmindelig stor. Gad egentlig godt vide, hvordan han har fået tilladelse til at bygge så stort. Ej du, det ved jeg jo godt, hvordan han har fået!