Spring til indhold

Tjek nummerpladen

  For et år siden købte jeg en brugt bil. Og jeg må sige, at jeg i den grad kvajede mig. Jeg faldt for de fine, strålende finesser på bilen. Den så bare så lækker ud. Så jeg købte den på stedet. Jeg skulle have puttet is i maven, inden jeg tog ud for at se den. Men det gjorde jeg altså ikke. Og det har skabt problemer for mig: For det første tror jeg, at bilen har været på værksted i gennemsnit 1 gang om måneden siden da. Det har kostet mange penge.

  Besværet

  For det andet har jeg derfor i mere eller mindre lange perioder ikke haft adgang til en bil, men måtte bruge offentlige transportmidler. Og vi ved jo alle, hvordan det kan være. Modbydeligt med lange ventetider og forsinkede tog p.g.a. skinnearbejder. Sidst jeg var henne for at hente min bil, spurgte mekanikeren mig, om jeg ikke havde lavet et tjek af bilen. Jeg vidste ikke, hvad han talte om.

  Hvem ejer nummerpladen

  Han forklarede mig, at der findes services, hvor et tjek af nummerplade kan laves på under 3 minutter. Han anbefaler det til alle sine kunder, inden de køber en brugt bil. Det er nemlig muligt at få nummerplade ejer, så man ved, at den bil, man er interesseret i, er ok. Fx så kan man se, hvornår bilen sidst blev synet.

  Man kan se synsdato også

  Han fortalte mig, at han lavede et nummerplade-tjek af min bil, og at han kunne se, at den sidst var blevet synet for 4 år siden. Så han antager, at den har stået i en garage, indtil ejeren fandt på, at han ville sælge den. Jeg var målløs. Jeg ved jo godt, at man skal sørge for at tjekke den slags ting. Men min forelskelse i bilen fik mig til at glemme alt om det. Det er en fejl, jeg aldrig gør igen.