Spring til indhold

Lidt for stærkt

  Jeg har haft stress. Det er jeg helt med på – nu. Jeg ville dog ikke selv indrømme det, men jeg var så stresset, at mit helbred faktisk var i alvorlig fare. Min mand bad mig om at geare ned på arbejdet, men jeg kørte bare på. Holdt ikke ferie og tænkte kun på min karriere. Det kom så langt, at jeg på et tidspunkt, da jeg talte ved en konference, fik så hård hjertebanken, at jeg næsten ikke kunne trække vejret. Min kollega kom hen til mig efter oplægget, jeg holdt, og spurgte, om jeg havde det godt. Jeg måtte indrømme, at det havde jeg faktisk ikke. Jeg var nervøs. Mine hænder rystede, og min hjertebanken var stadig voldsom.

  Hvad siger lægen

  Hun bad mig om at gå til lægen samme eftermiddag. Det gjorde jeg, og hen mente, at jeg var stresset. Han mente dog, at den voldsomme hjertebanken var en lille uregelmæssighed, som jeg ikke skulle være bange for, men han anbefalede mig, at jeg sørgede for få hvile. Han foreslog også, at jeg besøgte en stresscoach. Han mente, at jeg havde brug for stresscoaching. Da jeg hørte det, blev jeg forskrækket. Jeg kendte ikke til den slags coaching. Jeg har hørt om lifecoaches, men ikke om stresscoaches. Det er faktisk en reel og certificeret uddannelse: https://lifeconsulting.dk/stresscoach-uddannelse

  Stresscoaches virker faktisk

  Lægen fortalte mig, at det er ikke nogen skade til at besøge en stresscoach. ”Han eller hun vil helt sikkert kunne hjælpe dig til at lære at håndtere din stress. Og det skal du lære nu. Ellers kan det blive farligt for dig”, sagde han. Det var noget af en pille at sluge. Jeg spurgte ham, om jeg ikke bare kunne få noget beroligende, så jeg kan sove om natten. Da jeg sagde det, fik jeg at vide, at han mente, at det kunne jeg godt, men at hans mening var, at jeg skulle undgå at bruge medicin. Et stresscoaching forløb vil kunne hjælpe dig til at få sovet om natten.

  Er stress farligt?

  Det kan det være, for det sætter kroppen i konstant alarmberedskab, og det kan føre til fysiske sygdomme. Stress bør altid tages alvorligt!

  Medicin mod stress?

  Ikke hvis du kan undgå det! Det er bedre at fjerne årsagerne, og det er især det, en stresscoach kan hjælpe med.