Spring til indhold

Migræne og osteopati

  Det har været en slem omgang med min migræne. Jeg har det meget bedre nu, men hold op, hvor er det ubehageligt, når jeg får et anfald. Det begyndte for nogle år siden. Lægen sagde, at man ikke helt kan forklare, hvorfor nogle mennesker har migræne, og andre ikke har det. Der findes teorier om, at det kan fremkaldes af stress og dårlige spisevaner. Jeg havde ikke hørt om osteopati (se her: https://copenhagenphysio.dk/osteopati-koebenhavn/ ) og havde ikke tænkt på det.

  Smertestillende

  Min læge gav mig nogle smertestillende piller, som også hjalp. Men jeg har altså den her tilgang, som siger mig, at medicin er noget skidt at tage. Jeg bruger det kun, hvis anfaldet er så kraftigt, at jeg ikke kan gøre andet end at lægge mig ned og vente på, at det går over. Det er ikke sjovt. Jeg er derfor ved at undersøge, om der er andre behandlingsmuligheder, som kan lindre smerterne – og formindske forbruget af medicin.

  Akupunktur måske?

  For et års tid siden prøvede jeg med akupunktur. Det var en blandet oplevelse. Jeg tror, at jeg havnede hos en akupunktør, der ikke var helt veluddannet. Han var også lidt fanatisk med al sin snak om Kina og den lange tradition, de har med akupunktur derovre.

  Ok, det er rigtigt nok, men jeg var ikke helt gearet ind til at skulle høre om forskellige kinesiske akupunktører. Især ikke, når jeg havde et anfald. Og faktisk så hjalp det ikke på mit forbrug af medicin. Så jeg besluttede mig for at finde en anden form for behandling. Det er ret svært. Lægen mente ikke, at der er andre udveje end medicinen. Jo, han nævnte, at jeg kunne forsøge med osteopati. Jeg havde aldrig hørt om osteopati. Så jeg satte mig for at lære lidt om det, inden jeg kastede mig ud i at finde en osteopat. Jeg kom ind på forskellige sites i min browser og lærte hurtigt tre ting:

  Hvad er Osteopati?

  At osteopati er en behandlingsform, der ikke bruger medicin. Meget sympatisk, syntes jeg.

  Det er en behandlingsform, der har udgangspunkt i, at kroppen faktisk godt selv kan helbrede sig, men at den sommetider bare skal have en lille smule hjælp i form af noget manipulation. Det kan være, at der skal manipuleres lidt ved en nervebane, eller et sæt muskler. Jeg kan godt lide udgangspunktet.

  En osteopat gør ikke andet en at røre ved ens krop med hænderne for at manipulere kroppen til at sætte sin egen helbredelse i gang. ”Det kan da ikke være så slemt”, tænkte jeg. ”Lidt som massage, måske.”
  Så jeg tog en hurtig beslutning: Jeg skal prøve med osteopati. Så næste skridt var at finde en osteopat. Nemt nok! Det er da bare at google det. Google kan jo finde alt. Derfor: ”Osteopati København & Valby” i søgefeltet. Og bingo. Ca. 20.000 resultater.
  Nu gad jeg ikke at kigge 20.000 resultater igennem, men valgte at ringe til de 4 første på side 1.
  Jeg ville gerne have en snak med dem om mulighederne for at få behandling mod migræne. Og jeg var heldig at finde en behandler, som absolut forstod mine holdninger. Jeg startede i behandling hos ham, og i dag har jeg altså ret godt.