Spring til indhold

Min efterskole

  Jeg glæder mig faktisk til at skulle hjem på juleferie. Det bliver helt rart at se min familie igen. Det er sådan set ikke, fordi jeg har savnet dem. Det har jeg slet ikke tid til. Men jeg må indrømme, at jeg faktisk glæder mig. Jeg har talt med mine forældre i telefonen. Det gør vi tit. Og vi er blevet gode venner igen. Sådan var det ikke, da jeg startede på efterskolen. Dengang jeg startede, var vi virkeligt uvenner. Jeg kunne ikke holde ud at bo derhjemme. Min mors overbeskyttende måde at behandle mig på fik mig til at sige fra. Og min far, som altid tager min mor i forsvar, var ikke nogen støtte, når jeg ville noget, som min mor ikke bryder sig om.

  Fed efterskole på Fyn

  Jeg går på en fed efterskole på Fyn. Vi har travlt, og masser at lave. Og egentlig føler jeg ikke, at det er en skole. Det er et sted, hvor jeg er sammen med gode venner, og hvor vi laver noget sjovt sammen. En af grundene til, at jeg ville væk hjemmefra, var jo, at min mor ikke ville have, at jeg spiller i et rockband. Hun mente, at det ville være farligt for mig? ”Hvordan farligt” spørger jeg bare. At jeg spiller på elektrisk guitar, kan da ikke være mere farligt, end at jeg tænder for en hårtørrer. Her på efterskolen spiller jeg i et rockband. Vi har en god lærer, der ligesom også har åbnet mine øjne og ører for jazz. Jeg vidste faktisk ikke, at rock stammer fra blues og jazz. Men det er teorien. Ret spændende historie faktisk. I bandet øver vi hver dag. Bare i en time. Det er ret fedt, og vi har et godt sammen hold.

  Masser af aktiviteter

  Men jeg har også mange andre aktiviteter her, som jeg er glad for. Fx så er det slet ikke så slemt at skulle stå for madlavningen en gang imellem. Jeg har ellers altid hadet at skulle hjælpe min mor med det. Nu skal jeg så rejse hjem til Sjælland i næste uge. Det bliver måske lidt kedeligt at skulle bo derhjemme i mere end en uge. Men måske ikke. Sidst jeg talte med min mor, kunne jeg høre, at hun ligesom har forstået, at jeg ikke længere kun er 5 år gammel. Hun sagde faktisk til mig, at hun kan høre på mig, at jeg er glad, og at hun er glad for, at jeg laver så mange forskellige ting. Det kan da kun være en positiv indgang til at skulle ses igen, ikke?Hun er vist OK med at have en datter på efterskole efterhånden.

  Starten var svær

  Da jeg startede på efterskolen på Fyn, var hun ikke glad for det. Hun var meget bekymret for, om jeg kunne klare det der med ikke at bo derhjemme. Jeg har da klaret det fint. Og jeg er glad for det. Det er rart at være selvstændig og selv få lov til at bestemme, hvad man skal bruge sin fritid på. Det eneste minus er, at jeg kommer virkeligt til at savne vennerne, jeg har her. Og at skulle øve med bandet hver dag.