Spring til indhold

Norge og Belgien

  woman standing on bridge

  I har haft syv skønne dage. Ferien har bare været helt vidunderlig. I har boltret jer i sneen. I har stået på ski. I har kælket. I har været ude og køre i hundeslæde. Og I har da også holdt en traditionel juleaften – selvom I var på skiferie i Norge. Deroppe ved Trysil. Der var skønt. Og helt ærligt skiferie i Trysil er langt at foretrække fremfor at skulle sidde til adskillige julefrokoster i familiens skød. Dér skal du jo ofte konversere med dine gamle tanter og onkler, der alligevel ikke helt forstår, hvad IT går ud på.  Næ, skiferien i Norge har baret være det eneste rigtige valg. Masser af frisk luft. Masser af motion og en del sol på ansigtet. Fedt. Og så er det bedste jo også, at du faktisk er et skridt foran alle de andre på arbejdspladsen: Du er jo i form og fyldt af energi. Du er ikke dvask og jamrende over at skulle arbejde igen. Du håber, at dit gode humør vil smitte af på kollegaerne.

  Trysil når det er skiferie

  Ok, du havde da også en del overvejelser om, hvor i Norge I skulle tage på ferie. Der var to valgmuligheder: En skiferie i Hafjell eller en skiferie i Trysil. Det blev til den til Trysil. Og det er du glad for. Der var jo også mulighed for, at børnene kunne få nogle særskilte oplevelser, som de ellers ikke kunne have fået. Jo, det har været en god ferie. Og nu skal du så ind til hverdagen igen. Der skal naturligvis laves en masse på arbejdet. Der er en del, der skal indhentes, fordi du havde taget nogle fridage imellem jul og nytår. Det skal du nok indhente. Og ja, så skal der jo også lige laves et budget for husholdningen i det kommende år.

  Feriebudget

  Du kender de faste udgifter og kan se, at I nok skal stramme bæltet lidt. Mest fordi det der med energipriserne stadig er lidt af en byrde. Men fordi I vægter at holde ferie hver sommer – i udlandet, så er det nok en af de poster, som I bør skrue ned for. Men I skal på sommerferie – også i år. Det kan så godt tænkes, at det ikke bliver en dyr ferie, sådan som det plejer. Ferie kan jo også ske ved, at I ikke bliver fløjet ned til eksotiske landskaber og smukke strande i lande, hvor I absolut ikke kan forstå sproget – og hvor de hverken bruger euro eller dollars.

  Belgien og deres badelande

  I kunne måske godt overleve at komme på en ferie i et badeland i Belgien eller Italien. Det er da også to smukke lande. Du ved at der er skønne strande. Og der er mange muligheder for overnatning. Du kunne måske godt finde på at foreslå din partner, at I skulle tage på camping ved Adriaterhavet. Helst et sted, der ligger rimeligt tæt på Venedig. Det er en by, du altid gerne har villet besøge. Men du har også set, at det er meget dyrt at overnatte i selve Venedig. Og skal du bruge mere end en dag i Venedig – når du også har børn med?