Spring til indhold

Ravlygter med UV lys

  Min kæreste og jeg har udviklet en vane, som vi begge to er glade for. Vi tilmelder os hvert år et eller andet kursus eller en aktivitet, som vi ikke har nogen som helst viden om. Sidste år havde vi tilmeldt os en foredragsrække om filosofi og samfundshistorie. Det var meget spændende, og vi fik mange givende og hidsige diskussioner ud af det. Vi fik også en masse viden. Og den kan vi jo bruge, når vi er sammen med andre mennesker. Forrige år havde vi taget os sammen til at komme i teatret – én gang om måneden. Det var fantastisk. Vi så komedier og dramaer. Ballet og opera.

  I skoven

  I år har vi så meldt os til en række naturoplevelser. I næste uge skal vi skoven, og se de første tegn på forår. Vejlederen, som leder oplevelsesrækken, er supergod til at forklare om, hvordan tingene hænger sammen om, hvorfor det ene, og ikke det andet sker på forskellige tidspunkter.

  På stranden efter rav

  I sidste måned, fx var vi på stranden midt om natten. Det var hundekoldt. Og det blæste også. Ikke så kraftigt, men lige nok, til at man gik og skuttede sig i mørket. Vi var 15 mennesker, i alt som var med på stranden den nat.
  Vejlederen havde givet os en stak ravlygter. Vi måtte gerne gå på ravjagt kaldte han det. Men vi skulle også lige være opmærksomme på naturen om os. Han forklarede os, at han mente, at man får en unik oplevelse, når det er mørkt. Man hører ligesom stranden på en anden måde end i dagslys.

  Mon ikke Soundstorexl har dem?

  De der ravlygter var ret sjove. Jeg tror, jeg skal tjekke min favoritbutik for, om de har nogen – det er https://www.soundstorexl.com/.  De har sådan et UV lys, så man kan se rav, der er skyllet op. Vi gik en meget lang tur langs stranden. Der var et andet par, som faktisk fandt en klump rav. Den var ikke særlig stor, men de var glade. De havde været lidt skeptiske over at skulle gå længe i mørket. Hun var lidt pjevset. Men da hun fandt ravklumpen, blev hun virkeligt glad. Det var, som om hun forandrede sig. Fra at være mut blev hun pludselig meget social.

  Ingen rav denne gang

  Selv fandt vi ikke et stykke rav. Øv. Jeg må sige, at jeg var da lidt misundelig på hende, der fandt et stykke. Jeg havde ellers gået og kigget grundigt efter, der hvor ravlygtens lysstråle ramte. Jeg fandt dog et fossil. Sådan et forstenet søpindsvin. Den er ret flot. Jeg bruger den som papirvægt på mit skrivebord. Jeg har altid mange små stykker papir liggende med små noter på. Jeg skriver ting, jeg skal gøre ned, citater og indkøbssedler. Og jeg hader post-its. Jeg håndskriver mine noter. Med blæk! En gang om ugen rydder jeg så op i alle mine noter. Indtil da bliver de ’lagret’ under min nye papirvægt.

  Selvom vi ikke fandt rav – og det var vi ikke særligt mange, der gjorde den nat, så fik vi altså en ret god oplevelse. Vi lærte meget om sten, sand, havet, tang og planter, der kan vokse på en strand. Det var spændende. Jeg glæder mig til næste uge.