Spring til indhold

Værktøj i stride strømme

  Som du sikkert har hørt, så er jeg i færd med at blive skilt. Ja, ikke fra min hustru, men fra min partner i virksomheden. Vi kan simpelthen ikke blive enige om, hvordan forretningen skal køres. Dengang han tilbød mig at blive partner i virksomheden, var jeg glad og stolt. Det var alle tiders for mig. Jeg fik del i en virksomhed, som var velfungerende. Men efter ca. 10 år, hvor de sidste 2 har været meget slemme for os sådan forretningsmæssigt, er jeg kommet til den konklusion, at jeg vil starte min egen forretning. Uden partnere.

  Det med markedsføring

  Det, som er det store skillepunkt mellem os, er, hvordan vi skal markedsføre os. Jeg er meget opsat på, at vi går den digitale vej. Min partner vil ikke. Han er gammeldags. Så da krisen kom over os, og da vores hjemmeside ikke gav helt de resultater, som jeg havde lovet, fik jeg det at høre. Og det har irriteret mig. Men sådan er det. Jeg har ellers lagt mange kræfter i den. Vi er et lille håndværkerfirma, som påtager os alle mulige opgaver. Lige fra at indrette nye badeværelser til at lægge tag på folks huse. Eller at lave deres hegn eller finere møbelsnedkerier.

  Jeg har valgt, at min virksomhed skal fokusere på forskellige indendørs arbejder. Vi skal kunne arbejde hele året rundt. Så jeg er færdig med at skulle lægge tag. Til gengæld får jeg tid til at lave mindre opgaver for almindelige mennesker, der ikke tilhører DIY-folket.

  Brug for meget nyt værktøj

  Jeg får brug for at købe en hel del nyt professionelt el-værktøj. Alt lige fra en skruemaskine til en kæmpe høvlebænk.

  Min partner og jeg er blevet enige om, at han køber mig ud af virksomheden. Det vil give mig en del kapital til at komme i gang med. Han vil dog ikke betale for hjemmesiden. Det er lidt uretfærdigt, synes jeg, men jeg har valgt at holde den gode tone mellem os. Han får den ikke vedligeholdt. Det ved jeg. Og jeg ved nu, hvordan jeg får lavet et site til mit nye firma. Og jeg ved, hvad jeg skal fokusere på, og hvad jeg skal undgå. Det skal nok gå.

  Hvad med el-værktøjet mon?

  Det besværlige bliver at finde et værksted, hvor jeg dels kan opbevare alt mit værktøj og lave nogle af de mindre komponenter, som jeg ikke er nødt til at lave på stedet. Jeg får brug for et lokale på omkring 100 – 150 km2, hvor jeg kan opbevare værktøjet og materialer: Træ, stålrør, fittings, søm og skruer mv. Du ved alt, hvad en alt-mulig-mand har brug for.

  Til at starte med tænker jeg, at jeg skal fokusere på at holde på nogle af de kunder, som jeg ved, jeg har. De har selvfølgelig først henvendt sig til min partner, men jeg kan høre på dem, at de synes godt om det arbejde, jeg laver for dem. Hvordan gør jeg det på en pæn måde, uden at min partner bliver såret og vred? Skal jeg bare være cool og sige, at forretning er forretning?